Search LJUDSign up for our newsletter

Sign up Sign offLatest news from LJUD
FIRE! ORCHESTRA den 14. januar!

Formidabel freejazz for stort orkester. Svenske Fire! spiller en af deres sjældne koncerter i big band-versionen Fire! Orchestra. Med sig har de et imponerende hold på 30 musikere, inkl. en ganske særlig surprisegæst.

Mats Gustafsson (The Thing), Johan Berthling (Tape) og Andreas Werliin (Wildbirds & Peacedrums) har med Fire! skabt en både slagkraftig, overraskende og passioneret trio, der i disse år står for noget af det bedste freejazz med afstikkere til både elektro, noise og noget, der kan minde om heavy metal spillet af en jazztrio.

Med trioen har de ofte inddraget andre prominente gæster som Jim O'Rourke og Oren Ambarchi, men med Fire! Orchestra har de taget et skridt videre ved at samle et kolossalt orkester, der ikke blot rummer nogle af de bærende kræfter fra den svenske eksperimenterende jazzscene, men også en lang række andre stærke musikalske personligheder.

Fire! Orchestra tager bl.a. sin inspiration fra tidligere stororkestre inden for freejazzen. Her kan nævnes Charlie Hadens Liberation Orchestra, Carla Bleys “Escalator Over the Hill”, Sun Ras “Space Is The Place” og Chris McGregor’s Brotherhood Of Breath. Og lig disse orkestre bruger Fire! Orchestra big band-formen til at skabe visionære himmelflugter og soniske eventyr, der ligger langt fra en typisk forventning til big band-musik.

Lyden er rå, som man kan forvente det af Fire!, men det særligt håndplukkede orkester evner at give musikken retning, så den ikke opløser sig i rent kaos. Orkestret tæller kapaciteter som Goran Kajfes, Mariam Wallentin og Sten Sandell, og undervejs dykker de ned i inspirationer fra både garagerock, postrock og elektroakustisk støj.

Med det store og spektakulære line-up in mente siger det sig selv, at det kun er ganske sjældent, at man kan opleve dette stororkester live. Atlas og Jazzhouse (der har orkestret på programmet den 15. januar) er derfor meget stolte over at kunne præsentere Fire! Orchestra på dansk jord. Tilmed kommer de med en ganske særlig surprisegæst, som uden tvivl vil tilføje endnu en ny dimension til det mangehovedede orkester.

Line-up
Mariam Wallentin - sang
Sofia Jernberg - sang
Emil Svanängen - sang og guitar
Niklas Barnö - trompet
Magnus Broo - trompet
Goran Kajfes - trompet
Emil Strandberg - trompet
Mats Äleklint - trombone
Per Åke Holmlander - tuba
Anna Högberg - alt saxofon
Mats Gustafsson - tenor saxofon, electronics, dirigent
Jonas Kullhammar - bas saxofon
Elin Larsson - tenor saxofon
Fredrik Ljungkvist - baryton saxofon, klarinet
Martin Küchen - baryton saxofon
Christer Bothén - bas klarinet, guimbri/doussn gouni
Andreas Söderström - guitar
Sören Runolf - guitar
David Stackenäs - guitar
Tomas Hallonsten - orgel, synthesizer
Sten Sandell - synth, dragspel, piano
Joachim Nordwall - electronics
Johan Berthling - el-bas
Dan Berglund - bas
Andreas Werliin - trommer
Johan Holmegard - trommer
Raymond Strid - trommer
+ special guest

KØB BILLET HER: http://www.fondenvoxhall.dk/vare/352-atlas-fire-orchestra-se


Read more...Article written 27-08-2013

ASA IRONS (USA) + MICAH BLUE SMALDONE (USA)

ASA IRONS (USA) + MICAH BLUE SMALDONE (USA)

DATO 08.05.13 /////// Start: Kl. 21.00 /////Sted: HQ HeadQuarters

Entre: 40kr ////// Genre: Neo Folk/Folk/Country Blues/Indie 
Read more...Article written 10-04-2013
Laumedia søgemaskineoptimering